Kommune
Braincare samarbejder med jobcenter og kommune om indsatser rettet mod at få borgeren tilbage til arbejdsmarkedet.
Alle forløb tilrettelægges individuelt ud fra opgavens karakter.
I forløbet indgår afdækning af ressourcer og barrierer samt støtte til at opkvalificere borgeren med strategier til mestring af sine symptomer efter hjerneskaden og handle sundhedsfremmende.
En vellykket rehabilitering vil betyde en øget selvstændighed og bedre livskvalitet for borgeren, ligesom det vil øge mulighederne for aktiv deltagelse i hverdags- og arbejdsliv.
Privat
Som privatperson kan du også få hjælp fra Braincare.
Nogle ramte, og deres pårørende, har lyst til selv at tage styring i rehabiliteringsforløbet og selv bestemme kvaliteten af rehabiliteringen. Nogle oplever, at det de får tilbudt ikke er tilstrækkeligt og vil supplere.
En hjerneskade berører ofte ikke kun den ramte, men også de øvrige medlemmer af familien.
Vi står klar til at hjælpe dig og din familie. Selvfølgelig i fuld diskretion og fortrolighed.
Akademiet
Til borgere
Braincare tilbyder gruppeforløb, hvor fokus er at styrke den enkeltes empowerment, undgå isolation og styrke oplevelse af at være en del af et fællesskab.
Aktuelt tilbyder vi følgende kurser:
- Styrk din livsdygtighed efter en erhvervet hjerneskade.
- Styrk din livsdygtighed og lev et liv uden misbrug.
På disse kurser styrkes borgeren i at finde nye færdigheder i livet med hjerneskade.
Kurserne er dialogbaseret og metodisk anvendes Guidet-Egen-Beslutning, der fremmer gensidig problemløsning og fælles beslutningstagen. Borgeren involveres aktivt i mestring af egne udfordringer.
På hver kursusgang tages afsæt i refleksionsark, som borgeren får mulighed for sammen med sin vejleder at forberede sig på hjemme
Dialogen er effektiv, personcentreret og øger borgerens empowerment.
Netværk i nærmiljøet
På kurserne deltager 5-8 borgere. De kan inspirere og hjælpe hinanden, og formen er med til at bringe borgeren ud af isolation og ensomhed, ved at møde andre i samme situation, bruge hinandens erfaringer og danne netværk i nærmiljøet.
Udbytte
Med styrkede kompetencer på aktivitets- og deltagelsesniveau finder borgeren SIN vej til forsat at have et aktivt og meningsfuldt liv og bliver bedre rustet til at vende tilbage til arbejdsmarkedet.
Til fagprofesionelle
Braincare tilbyder en miniworkshop, hvor fokus er at styrke kommunikationen og indsatsen til borgere med senfølger efter hjernerystelse.
Målgruppe
Sagsbehandlere, virksomhedskonsulenter m.m., der er i kontakt med borgere med senfølger efter en hjernerystelse
Formål
At give deltagerne en dybdegående forståelse for hjernerystelse og senfølger heraf. At styrke deltagerne i kontakten til borgerne samt i hvordan indsatserne tilrettelægges, så der kommer udvikling i borgernes forløb.
Udbytte
Borgernes prognose for recovery og tilknytning til arbejdsmarkedet styrkes, ved at deltagerne får viden om hvad en hjernerystelse er, hvilke symptomer den enkelte oplever og hvad der i kontakten og indsatserne kan forværre symptomerne.